Hana Žežulová



ZŠ Slatiňany





Sama sebe vnímá jako člověka otevřeného všemu, co život nabízí. Nad svou prací hodně přemýšlí, stále je kam se posouvat. Život s dětmi ve třídě, otevírání výuky pro kolegy a semináře pro ostatní učitele - to je pracovní svět, který jí dává smysl. Přirozená je pro ni práce v tandemu nebo týmu, o své práci potřebuje mluvit a sdílet ji s ostatními.

Je učitelkou na 1. stupni ZŠ, v současné době působí na ZŠ Slatiňany. Od září se vrací zpět na původní školu – ZŠ Dr. J. Malíka v Chrudimi. Ve třídě je pro ni důležitá komunikace a náročné učební cíle. Jako lektorka se zaměřuje především na semináře týkající se čtenářství, formativního přístupu a metod aktivního učení. Věnuje se také individuálnímu mentoringu. V současné době ji nejvíce těší a naplňuje spolupráce s volným uskupením lektorek 4K, v rámci kterého připravují a pilotují systém dlouhodobého provázení škol.

V době covidu spolupracovala s Unií rodičů, pro kterou spolu s kolegyní uskutečnily sérii webinářů pro rodiče, kteří se aktuálně potýkali s distanční výukou svých dětí. Společně jim nabízely různé úhly pohledu na to, jaké podmínky jsou pro učení dětí v domácím prostředí důležité, jak jako rodiče mohu pracovat s chybami svých dětí, jak jejich práci následně efektivně hodnotit, apod. V osobním životě ji plně zaměstnává dcera Evelína a lekce jógy, které jako instruktor vede v chrudimském studiu Nebe na zemi. Volné dny tráví s manželem a dcerou cestováním v obytné dodávce.